2022 is gestart en hopelijk wordt het een beter jaar dan de afgelopen jaren. Maar er zijn heus wel manieren om hier invloed op uit te oefenen. Zo heb ik onlangs een youtube kanaal ontdekt dat allemaal veganistische gerechten maakt. Deze persoon is super blij en altijd in een goed humeur en zij gaat altijd een agenda kopen aan het begin van het jaar. Ze neemt een bullet-point agenda die ze dan helemaal handmatig afgewerkt en invult. Dat kost misschien heel wat uren maar door die visualisatie kan zij veel gemakkelijker haar ideeën en dromen van te voren uitdenken en dan later kan zij die veel gemakkelijker behalen. Er zijn een heleboel mooie dingen die je kan doen voor jezelf naast een agenda voor je werk al is je agenda wel het allerbelangrijkst.

Altijd een idee voor het slapengaan

Ik ga om de zoveel tijd een notitieboek kopen bij de action en heb er vele verstrooid overal liggen. Als je een creatieve geest hebt zoals ik dan snap je vast wel waarvoor al die verschillende notitieboekjes zijn. Als je bezig bent dan wordt je geest gestimuleerd en dan moet je opeens een geniaal idee opschrijven. Ik heb het altijd voor het slapengaan en heel veel ideeën zijn verloren omdat ik te lui was om ze op te schrijven. Je kunt voor een digitaal notitieboekje gaan op je mobiel maar ik kan je ook een fysieke aanbevelen. Het fysieke gevoel van schrijven is heel goed voor je creatieve gedachten. De mobiel gebruik het vaakst voor ideeën die ik echt altijd op zak wil hebben of die ik bedenk vlak voordat ik ga slapen aangezien ik geen nachtlamp heb.

Soms moet je je creativiteit optekenen

Niet alleen kunstenaars hebben een sketchbook nodig. Ik vind dat iedereen er goed aandoet om een boekje te hebben waarin ze kunnen schetsen. Want de essentie van schetsen is niet dat het mooi is maar functioneel. Dus als jij gauw wat lijnen kan zetten om je ideeën te visualiseren dan is dat toch wel een sketchbook waard? Je hebt allerlei verschillende type denkers en sommige mensen denken voornamelijk visueel. Als je een visuele denker vraagt om iets uit te leggen met woorden kan het ze misschien niet lukken maar geef ze papier en potlood en opeens snap je het. Ieder persoon is op zijn of haar manier creatief en het is belangrijk dat we dat stimuleren.

Hoe stimuleer je creativiteit?

Hierover hebben veel mensen een foute mening. Mark Rosewater, lead designer van één van de meest succesvolle kaartspellen ooit (Magic the Gathering) zegt het volgende: “restrictions breed creativity.” Het punt hier is dat jouw brein geweldig is in patroonherkenning en probleem oplossing. Maar je brein is ook ontworpen om soort van lui te zijn. Als je een probleem tegenkomt (en alles is een probleem voor je brein’s processor) en jouw brein kan het oplossen met een oude oplossing dan zal het de voorkeur geven aan die oplossing. Voor voedsel vinden in de jungle is dat geweldig maar voor creativiteit is dat niet geweldig dus zorg ervoor dat je het niet op de oude manier kan oplossen.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor je bedrijf?
Hoe vee goed verzorgd wordt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *