Allemaal leuk en aardig dat thuiswerken van vandaag de dag, maar niet in alle gevallen is dit financieel direct heel aantrekkelijk. Wanneer je eenmaal een langere tijd thuis aan het werk bent, zul je wellicht merken dat de kosten ook aan het oplopen zijn. Voor een paar dagen is dat nog wel te doen, maar op de langere termijn kan dit op een behoorlijk bedrag uitkomen. Zeker als de reiskostenvergoeding die je normaal kreeg vanuit je werk (deels) wegvalt. Hoe je voorkomt dat je aan het eind van de maand netto minder overhoudt van je salaris doordat je thuis aan de slag bent? Houd met deze dingen rekening!

De koude maanden 

In de zomer vallen de kosten misschien nog mee, maar met de hoge gasprijzen kan deze kostenpost in de winter behoorlijk op gaan lopen. Wanneer je normaliter standaard 40 uur van huis was inclusief reistijd, dan gaat het behoorlijk aantikken wanneer je al die uren thuis bent. Zeker inclusief een aangename temperatuur binnenshuis! Wanneer je stil aan het werk bent, daalt je lichaamstemperatuur vrij snel. Een extra trui biedt uitkomst, maar niet voor een hele dag. De verwarming omhoog draaien is dan heel verleidelijk, maar ook duur. Zeker wanneer je de hele dag in één ruimte doorbrengt en dus niet het hele huis hoeft te verwarmen. Het is dan ook aan te raden om bij thuiswerken een elektrische kachel aan te schaffen, en deze te gebruiken voor de werkkamer. De rest van het huis hoeft dan immers niet verwarmd te zijn. Dit voorkomt een hoge gasrekening en zorgt er ook voor dat jij in alle warmte lekker je werk kunt doen. Voor je het weet gebruik je de elektrische kachels overal, en dalen jouw vaste lasten structureel!

Vergoedingen  

Dan nog een manier om zaken te betalen die veel werknemers laten lopen. Maar wist je dat wanneer je thuiswerkt vaak recht hebt op enerzijds een standaard thuiswerkvergoeding -deze is structureel en betreft een standaard bedrag- en anderzijds incidentele vergoedingen? Die laatste kunnen zijn om een goede bureaustoel en andere zaken aan te schaffen, die nodig zijn om jou je werk in goede gezondheid te laten doen. Wees niet te bescheiden om hier naar te vragen want het is meer dan normaal dat je werkgever jou van de middelen voorziet om goed je werk te kunnen doen. Want ergonomie is iets wat bij thuiswerken meer aandacht verdient dan op kantoor. Daar is er in veel gevallen al goed over nagedacht, bij thuiswerken ligt hier ook een verantwoordelijkheid bij jezelf. Weet dus dat de werkgever hieraan moet bijdragen en hier zelf tenslotte ook baat bij heeft. Wanneer jij geen werkgerelateerde klachten oploopt, zul jij ook beter je werk doen.  

Kortom; thuiswerken is in eerste instantie in veel gevallen een welkome afwisseling met de dagen op kantoor. Maar wanneer het eenmaal structureel is, dan zul je zien dat de kosten ook op gaan lopen wanneer je er niet op let. Zorg dat je het moment voor bent en vraag je baas naar de mogelijkheden. Ook kun je zelf besparingen creëren door andere zaken aan te schaffen, deze kun je breder binnenshuis gebruiken. Een win-win situatie! 

Het Belang van een Vloerkleed in Je Interieur
Tips voor het optimaal inrichten van je zolder

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *