De winter is alweer in volle gang, en af en toe ligt er natte sneeuw of ijzel op de weg. Als je buiten werkt, draag je waarschijnlijk een Doorwerkjas  en andere weersomstandigheden vriendelijke kleding. Het is nooit een slecht idee om laarzen te dragen in de winter, zoals werklaarzen. Deze zijn niet alleen handig voor je werk, maar ook voor privégebruik. In deze blog kun je er meer over lezen.

Soorten werklaarzen

Er zijn verschillende soorten werklaarzen. Je kunt deze combineren met je Veiligheidskleding, zodat je altijd veilig kunt werken. Er zijn wel een paar factoren die je in je achterhoofd moet houden als je op zoek gaat naar werklaarzen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillen tussen werklaarzen voor mannen en vrouwen. Ook moet je rekening houden met de werkzaamheden waarbij je de laarzen moet dragen, je maat en de weersomstandigheden waarbij de laarzen gedragen worden.

Werklaarzen voor heren

Het voornaamste verschil tussen werklaarzen voor mannen en vrouwen is de maat en de stijl. De vraag naar grote maten werklaarzen wordt steeds groter. De Bari GS91 van Gevavi gaat tot en met maat 50, wat hem ideaal maakt voor mannen met een grote maat. Je kunt deze laarzen in de winter gebruiken als Veiligheidsschoenen.  

Werklaarzen voor vrouwen

Ook voor vrouwen is er een ruim assortiment aan werklaarzen beschikbaar. Werklaarzen voor vrouwen zijn er in verschillende maten en modellen. Vergeleken met de werklaarzen voor mannen hebben de dameslaarzen een smallere pasvorm en bieden ze niet alleen ondersteuning aan de voet, maar ook aan de enkel en de knieën. Het is belangrijk dat je werklaarzen aanschaft die goed passen: het biedt comfort en ondersteuning, en zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat blessures zoals verzwikking voorkomen kunnen worden.

Gevoerde werklaarzen

Als je in de winter buiten werkt, wil je natuurlijk geen koude voeten krijgen! Gevoerde laarzen zorgen ervoor dat je voeten lekker warm blijven en je combineert ze prima met je Werkkleding zware industrie. Je kunt bij deze soort laarzen kiezen uit verschillende voeringen, waaronder leer en imitatiebont. Een voorbeeld voor een gevoerde laars is de S3 Montana. De voering is van lamswol. Een voordeel hiervan is dat het lekker warm is, maar je laarzen er niet zwaarder van worden. 

S3 Werklaarzen

De meeste werklaarzen hebben tegenwoordig een S3 notering. Dit betekent dat de laarzen een stalen neus hebben, gesloten hiel, antistatische eigenschappen en een hak die energie zoals hete stoffen absorbeert. 

Werklaarzen van leer

Naast de S3 laarzen heb je ook leren werklaarzen, waaronder de SRC Walkmate en de gevoerde, lederen werkschoen van Nordic. Leren werklaarzen staan bekend om hun stoere uitstraling. Ze moeten echter wel goed onderhouden worden.

Waterdichte werklaarzen

Als je in een natte omgeving werkt, is het laatste wat je wilt natte voeten. Natte voeten krijgen is sowieso vervelend, maar vooral tijdens het werk wil je het graag droog houden. Meestal worden natte voeten veroorzaakt door lopen door plassen, nat gras of sneeuw. Gelukkig zijn er waterdichte werklaarzen, waardoor je kunt werken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je sokken en voeten nat worden!

Waar moet je om denken als je in het buitenland wilt werken?
Waarom is linkbuilding belangrijk voor je bedrijf?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *