Er zijn veel redenen die je je kunt bedenken om in het buitenland te gaan werken. Wonen en werken in het buitenland heeft veel voordelen, waaronder het leren van een nieuwe taal, een nieuwe cultuur en dat je veel mensen leert kennen. Bovendien krijg je veel kansen als je in het buitenland woont, zoals een internationaal georiënteerde baan. Als je de kans hebt om naar het buitenland te gaan moet je deze absoluut aangrijpen! Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je goed voorbereid moet zijn. Hoe vind je bijvoorbeeld een baan en hoe gaat de Werving en selectie in zijn werk? In deze blog kun je meer tips en info lezen over werken in het buitenland.

Zorg voor de juiste werkvergunningen en een visa

Veel mensen dromen ervan om naar het buitenland te gaan om daar te gaan werken. Of het je gaat lukken om in het buitenland te werken hangt echter af van de Vacatures buitenland, je werkvergunningen en of je een visa hebt. Het vinden van de juiste documenten en papieren om legaal in het buitenland te kunnen werken zijn je eerste stap naar een internationale baan. Houd er echter rekening mee dat een visa en het aanvragen van een werkvergunning veel tijd gaat kosten. Plan dus op tijd zodat je daadwerkelijk weg kunt! Op de site passportindex.org kun je checken hoe sterk je paspoort is en voor welke landen je visa nodig hebt.

Bereken hoeveel geld je per maand kwijt bent aan levensonderhoud

Een ander aspect die essentieel is als je naar het buitenland wilt gaan voor werk is je geld. Probeer voordat je weggaat uit te rekenen hoeveel je vaste lasten ongeveer zijn, zoals de kosten van je huur, belasting, gas, water, licht, abonnementen, etc. Als je ook inzicht wilt in de variabele kosten van het land waar je heen wilt, zoals bijvoorbeeld de kosten van een etentje of bioscoopticket, dan kun je de website numbeo.com bezoeken. Niet alleen ideaal voor wanneer je gaat emigreren, maar ook als je naar een onbekend land op vakantie wilt!

Zorg voor een netwerk

Of je nu een Internationale baan in food en agri of een baan in de horeca wilt, als je naar het buitenland gaat om daar te wonen en te werken is het cruciaal dat je een netwerk hebt. Tegenwoordig is alles heel erg gedigitaliseerd, waardoor je makkelijk online contact legt met mensen uit je vakgebied. Je kunt hen om hulp vragen over advies voor een baan, om hun kennis vragen of aan hen vragen of er in de buurt van je toekomstige woonplaats een geschikt Recruitment bureau is. Op deze manier leg je alvast contacten met mensen uit je vakgebied en kun je alvast wat vrienden maken. Wees daarom actief op LinkedIn of Twitter, want je baankansen worden hierdoor absoluut vergroot!

Zorg voor de juiste diploma’s

Niet overal heb je dezelfde diploma’s nodig om werk te vinden. Bij bepaalde landen wordt meer van je verwacht dan bij andere qua certificaten, dus zorg ervoor dat je de juiste diploma’s hebt voor je naar het buitenland vertrekt.

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!

Dit kun je doen om tandsteen bij je hond tegen te gaan
Wat zijn de beste werklaarzen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *