Als je de tv aanzet, zie je mensen met heldere, glanzende tanden en Hollywood-glimlachen, en dan vraag je je af of een van deze beroemdheden ooit te maken heeft gehad met scheve tanden. Of is het gewoon iets waarmee ze zijn geboren? Als je naar ze kijkt, voel je je gemakkelijk minder mooi.

De waarheid achter hun stralende glimlach is het feit dat ze allemaal een goede tandarts hebben. De meeste mensen hadden een probleem met hun tanden dat op een gegeven moment moest worden gecorrigeerd. Gelukkig is er tegenwoordig geen probleem dat de moderne tandheelkunde niet aankan.

Hadden mensen altijd al last van scheve tanden, of wordt het met de tijd erger?

Volgens onderzoek culmineerde de epidemie van scheve tanden en kaken rond 1940. Destijds dachten ze dat de vermenging van verschillende rassen en mensen uit verschillende klimaten de oorzaak was.

Het is maar een van de theorieën, maar er zijn er meer. Waar de theorieën van antropologen op gebaseerd zijn, is een verandering in het dieet, de overgang van harde naar zachtere, bewerkte voedingsmiddelen die minder kaakbelasting vereisen en dus de kaak aan kracht en functie verliest.

Er zijn talloze theorieën, maar de oorzaken die we in dit artikel noemen, zijn relevanter. Laten we dus eens kijken wat de oorzaak is van scheve tanden en welke behandelingen dit probleem kunnen verhelpen.

Genetica

De meest voorkomende oorzaak van scheve tanden is genetica. Net zoals we niet kunnen bepalen welke haar- of oogkleur we zullen hebben, kunnen we ook de vorm en kwaliteit van onze tanden niet volledig beïnvloeden. Je hebt die tanden van je moeders of je vaders kant. Waar je ook mee geboren bent, leuk of niet zo leuk, je wijt het aan genetica.

Voedsel Consumptie

Het is misschien moeilijk te geloven, maar de opkomst van voedselverwerking heeft inderdaad bijgedragen aan deze moderne epidemie. Niet omdat dergelijk voedsel zachter is dan onbewerkt voedsel, maar omdat bewerkte en geïndustrialiseerde voedingsmiddelen de belangrijkste voedingsstoffen missen die nodig zijn om een ​​brede en stevige kaak met passende rechte tanden te produceren. Essentiële voedingsstoffen zijn nodig om de kaak te vormen met voldoende kracht om de hele gezichtsstructuur te ondersteunen. We hebben het over vitamines zoals A, D, K2 , geloof het of niet, overvloedig aanwezig in het dieet van wat we primitieve mensen noemen. Tegenwoordig moeten mensen deze in de vorm van pillen slikken. Wat er met de moderne mens gebeurt, is de vernauwing van het gezicht, de kleinere kaak en scheve tanden.

Soms worden dergelijke problemen veroorzaakt door gewoontes uit onze vroegste dagen, zoals duimzuigen.

Deze gewoonte is verreweg de meest voorkomende bij baby’s, sommigen oefenen het zelfs uit terwijl hun moeder op de buik ligt. Geen wonder dus dat het zulke ernstige schade aanricht als ze groeien. Een paar uur per dag op een duim zuigen kan naar voren en uit de lijn trekken en is een van de belangrijkste oorzaken van het probleem dat in dit artikel wordt besproken. Een goed advies voor jonge ouders is dus om het gedrag van de baby in de gaten te houden en deze gewoonte zo vroeg mogelijk te voorkomen.

Hoe worden telefoonaccessoires gemaakt?
Tips om een kledinglijnbedrijf te starten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *