Het is geen pretje voor je hond wanneer hij last heeft van tandsteen. Dit betekent namelijk vaak dat het gebit niet goed schoon wordt gemaakt en dat tandplak niet goed wordt verwijderd. Wanneer tandplak langere tijd blijft zitten, kan het veranderen in tandsteen. Het is daarom erg belangrijk dat je het gebit van je hond regelmatig schoonmaakt. Dit kan bijvoorbeeld met een speciale tandenborstel voor je hond, maar er zijn ook nog andere opties waar je uit kunt kiezen. Lees snel verder voor een lijst met verschillende producten die ervoor zorgen dat je hond niet langer last heeft van tandsteen.

Tandsteen tegengaan door middel van een speciale vloeistof

Je kunt California Pets drinkwater additief gebruiken om tandsteen bij je hond aan te pakken. Drinkwater additief is een vloeistof die je toe moet voegen aan het drinkwater van je hond waardoor het water dan omgetoverd wordt tot een mondwater. Deze reinigt en verzorgt het gebit. Je hond zal dit niet eens merken doordat er alleen maar natuurlijke ingrediënten aan het product toe worden gevoegd. Hierdoor zal hij niet in de gaten hebben dat hij eigenlijk zijn tanden aan het poetsen is terwijl hij gewoon zijn water drinkt.

Wat doet drinkwater additief van California Pets precies

Drinkwater additief bevat verschillende ingrediënten die allemaal hun eigen voordeel hebben. Zo zit er actief zuurstof in waardoor de schadelijke bacteriën niet kunnen blijven leven en tandplak niet kan ontstaan. Hierdoor kan je hond dus ook geen last krijgen van tandsteen.

Tandsteen bestrijden met AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden

Een hele eenvoudige en snelle manier om de tandsteen bij je hond te bestrijden, is door zijn tanden te poetsen met de Pet Tooth Stick. Deze tandenborstel is speciaal zo ontworpen om het gebit van je hond goed schoon te houden. Een hond krijgt vaak na zijn derde jaar last van problemen aan het gebit zoals verkleuringen of tandplak. Dit kan leiden tot tandsteen en dat kan de gezondheid van je hond erg aantasten. Daarom is het belangrijk om zijn gebit regelmatig goed te poetsen.

Zo werkt de Pet Tooth Stick voor honden

De Pet Tooth Stick is uniek en zeer innovatief. Hij heeft namelijk een speciale spons-kop die bestaat uit heel veel piepkleine nanodeeltjes. Als deze nat worden, krijgen zij een absorberende kracht en kunnen zij de tandplak en andere viezigheid op het tandglazuur absorberen, zonder dat dit het tandglazuur aantast.

Een gezond gebit met de Dental Chew Toy van Chewsi

Je kunt het gebit van je hond ook heel eenvoudig schoonmaken door hem een speeltje te geven dat zijn gebit poetst wanneer hij hiermee speelt. Dit kan met de Dental Chew Toy van Chewsi. Het is gemaakt van sterk materiaal en helemaal om veilig te gebruiken voor je huisdier. Zijn gebit wordt uitvoerig gereinigd terwijl hij met zijn speeltje aan het spelen is.

Wanneer je de Dental Chew Toy moet gebruiken

Heeft je hond regelmatig last van tandsteen of blijven er vaak etensresten achter in zijn gebit? Door de noppen op de zijkant en de ribbelige structuur van de Dental Chew Toy, gaat dit allemaal weg wanneer je hond op het speeltje kauwt. Daarnaast kun je er ook nog tandpasta in stoppen zodat het gebit extra goed wordt schoongemaakt. 

Een gezond gebit met de Natural Tandspray van Dr. Brite

Maak het gebit van je hond weer helemaal gezond door de Natural Tandspray te gebruiken. Deze spray bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten die allemaal een helende werking op het gebit hebben. Het bevat bijvoorbeeld kokosolie en propolis; twee producten die alle schadelijke bacteriën in de bek van je hond aanpakken en bestrijden. Daarnaast bevat het peterselie zaadolie dat er weer voor zorgt dat je huisdier een frisse adem heeft.

Wat is de Natural Tandspray van Dr. Brite precies

De Natural Tandspray van Dr. Brite is een biologische tandspray die je kunt gebruiken voor je hond of kat. Het gaat zowel een slechte adem als tandsteen tegen en zorgt ervoor dat de mondgezondheid van je huisdier in orde is. Daarnaast haalt het tandplak weg waardoor tandsteen ook uit blijft en verbetert het de conditie van het tandvlees. Het enige wat je hiervoor moet doen, is deze spray een paar keer per dag op de tandvleeslijn van je huisdier spuiten en de rest wordt voor je gedaan.

Help je hond met de Tand- en Tandvleespen

Je kunt het gebit van je hond gemakkelijk reinigen door de Tand- en Tandvleespen te gebruiken. Met dit pennetje van Dr. Brite kun je alle tandplak verwijderen. Zo voorkom je namelijk dat je hond last krijgt van tandsteen en dat bacteriën zich kunnen nestelen om vervolgens een slechte adem te verspreiden. Met de Tand- en Tandvleespen zorg jij bij je hond voor sterk tandvlees en schone tanden.

Wat doet de Tand- en Tandvleespen verder nog

Als je deze pen koopt, krijg je ook een speciale spray erbij. Deze spuit je op de tanden van je hond en op zijn tandvleeslijn. Het bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten die de schadelijke bacteriën doden, het tandvlees verzorgen en de adem fris houden. Deze spray is vegan en veilig te gebruiken voor je hond en je kat.

Maak het gebit van je hond schoon met de Pet Dental Kit

Je kunt het gebit van je trouwe viervoeter op een goede en veilige manier poetsen met de Pet Dental Kit. De tandsteen van je hond wordt hier echt mee aangepakt zodat hij ook echt weggaat. Dit komt door het actief zuurstof in de producten waardoor schadelijke bacteriën niet kunnen overleven. Je kunt deze kit van OxyFresh meerdere keren in de week gebruiken om het gebit van je hond te poetsen.

Dat het gebit reinigen van je hond belangrijk is, is inmiddels duidelijk, maar niet alleen het gebit moet gereinigd worden. Het is ook belangrijk om de oren en de vacht van de hond te reinigen. De vacht kun je regelmatig schoonmaken met een speciale hondenshampoo. Hiermee bedoelen we natuurlijk geen ‘mensenshampoo’, want dat is zeker niet geschikt voor de hondenhuid.  De zuurgraad van honden is namelijk vele lager, dus een shampoo moet veel minder zuur zijn dan ‘mensenshampoo’. Een hond kan ook last van oormijt krijgen, daarom moeten de oren van je hond goed gereinigd zijn met speciale oorreiniger voor je hond.

Wat is de Pet Dental Kit

De Pet Dental Kit is een set die je kunt gebruiken om het gebit van je hond te verzorgen. Deze set van OxyFresh bestaat uit drie onderdelen. Het bevat namelijk een tandenspray, tandpasta en drie kleine tandenborsteltjes waarmee je de tanden van je hond kunt poetsen. De tandpasta smeer je op de borstel zodat je zo de tanden kunt poetsen. Je eindigt vervolgens met de spray die je op de tanden en op de tandvleeslijn van je hond spuit.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Hoe kies ik de beste pyjama voor mij?
Waar moet je om denken als je in het buitenland wilt werken?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *