Het is dé tijd om gezellig met de familie samen te hokken, om schuilend voor de kou samen tijd door te brengen. Na een verrassend korte winterdag de lange nachten samen spenderen is dan ook iets waar velen naar toe leven. Niets is zo knus als een stel sloffen, een dekentje, wat kaarsen en een kop thee terwijl het weer daarbuiten tekeer gaat. Of je nu je favoriete serie kijkt, een knaller van een boek leest of samen een gezelschapsspel speelt, we houden er allemaal van om ‘s avonds even lekker uit te zakken en tot rust te komen. 

Competitief tijdverdrijf voor het hele gezin

Ben je het nu beu om steeds achter je scherm geplakt te zitten of wil je je kinderen toch maar eens uit hun kamer lokken, dan zijn familie activiteiten altijd een aanrader. Haal gerust nog eens het monopolybord uit de kast, of leer je familie Risk spelen. Gezelschapsspellen zijn een fantastische – misschien zelfs lichtelijk cliché – manier om de winteravonden door te brengen als gezin. Een leuk potje Monopoly loopt al snel uit tot een langdurige partij; met een spel als Risk garandeer je voor jezelf en je familie een tijdrovende krachtmeting. 

Minder gezellig dan verwacht

Hoewel gezelschapsspellen dus een fantastische manier zijn om samen de avond door te brengen, hebben ze natuurlijk ook één alom bekend nadeel: ze lopen al snel uit de hand. Sommigen maken dit vaker mee dan anderen, maar iedereen die ooit een potje Scrabble heeft gespeeld heeft nu eenmaal een verhitte discussie gehad over of de ander nu wel een echt woord legt. Competitie kan nu eenmaal leiden tot escalatie, en voor je het weet barst je familieavond in duigen. Het is dus compleet begrijpelijk als je een voorkeur hebt voor enig alternatief tijdverdrijf, maar dit hoeft niet te betekenen dat het minder leuk of gezellig moet zijn

Tijdloze pretpakketten voor jong en oud

Zie je dit soort situaties al voor je, of zijn gezelschapsspellen gewoon echt niet jouw ding, dan zijn legpuzzels een enorme aanrader. Deze zijn ontzettend leuk, of je er nu in je eentje of met het hele gezin aan zit; plus, er is voor ieders wat wils. Wil je nu graag nog even in de kerstsfeer blijven plakken, denk dan aan een kerstpuzzel van duizend stukjes. Voor de kleintjes onder ons is een Jan van Haasteren legpuzzel van 1000 stukjes dan weer ontzettend leuk. Voor zij die hunkeren naar een echte uitdaging zijn er dan weer legpuzzels van 1500 stukjes, of misschien zelfs een Ravensburger legpuzzel van 3000 stukjes.

Winters plezier, zonder de deur uit te gaan

Kortom, met een legpuzzel heb je gegarandeerd uren plezier, alleen of met de hele familie. Ze zijn geschikt voor de jongsten en oudsten onder ons en je kiest helemaal zelf in hoeverre je er nu echt moeite in wilt stoppen. Een activiteit als deze die de tand des tijds heeft doorstaan is zeker het proberen waard op een koude winteravond.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

Een nieuw jaar vol verwachtingen
Slimme gadgets in de badkamer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *