We gebruiken in Nederland behoorlijk wat drinkwater. Zo gebruiken we drinkwater om te douchen en de ramen te lappen, maar ook om bijvoorbeeld de planten water te geven. Zonde natuurlijk, want er valt jaarlijks behoorlijk wat regen in Nederland en het is dus goed mogelijk om dat regenwater op te vangen. Daar zitten dan ook behoorlijk wat voordelen aan. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Wil je graag regenwater opvangen in je tuin, dan zijn daar verschillende manieren voor. Zo kun je bijvoorbeeld een waterton wegzetten, of kun je een waterput laten slaan. Welke manier het beste bij jou past, hangt voornamelijk van je gebruik af. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij regenwater specialist Groen met Water. Zo krijg je direct professioneel en gedegen advies.

Je bespaart geld

Regenwater opvangen is ten eerste erg goed voor je portemonnee. Zeker in de droge, warme zomermaanden, kan het je behoorlijk wat geld kosten om je tuin regelmatig te sproeien zodat de planten voldoende water hebben. Door regenwater op te vangen kun je je tuin grotendeels met dat water water geven, waardoor je een hoop drinkwater en dus kosten bespaard. 

Goed voor het milieu

Je tuin watergeven met kraanwater is misschien gemakkelijk, maar het is niet goed voor het milieu. Er is namelijk veel energie gebruikt om dat water te zuiveren en geschikt te maken als drinkwater. Gebruik je het vervolgens om je planten mee water te geven, dan is al die energie voor niets verbruikt en is er dus een hoop CO2 voor niets uitgestoten. Zonde, want CO2 is een belangrijk broeikasgas. Door opgevangen regenwater te gebruiken, voorkom je dat het water eerst door het hele zuiveringsproces moet gaan en dat is een stuk beter voor het milieu!

Beter voor je planten

Regenwater is ook nog eens veel beter voor je planten. Waar in normaal drinkwater namelijk veel kalk zit, is dat met regenwater niet het geval. Water zonder kalk is vaak veel beter voor planten en door je planten regenwater te geven, krijgen ze dus water waar ze veel beter van kunnen leven.

Wat is belangrijk bij een waterontharder?
Welke vloer moet je kiezen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *