Wanneer je een waterontharder hebt laten plaatsen, dan is het belangrijk dat je hier goed voor zorgt. Er zijn hiervoor een aantal dingen belangrijk, zoals onderhoud en de juiste zorg per type waterontharder. Het is ook belangrijk om te weten welke waterontharder je het beste in huis kunt halen, want niet elke waterontharder is even effectief. Wij vertellen je meer.

Regelmatig onderhoud plegen

Een waterontharder is een apparaat, wat betekent dat er met regelmaat onderhoud nodig is. Dit is verstandig om te doen, omdat je op die manier kunt laten controleren en bekijken of alles nog goed werkt. Daarnaast kom je er zo achter of er onderdelen vervangen moeten worden. Het kan ook nodig zijn om de waterontharder te ontsmetten en mogelijk zoutresten te verwijderen die aangekoekt zijn. Het onderhoud aan je waterontharder kun je vaak laten uitvoeren door het bedrijf waar je de waterontharder hebt gekocht. Wanneer je je waterontharder bij Soft Water Systems hebt gekocht, dan kun je het onderhoud door Soft Water Systems laten uitvoeren.

Weten welk type waterontharder je hebt

Er zijn verschillende soorten waterontharders, dus het is belangrijk om te weten welke je hebt. We lichten er drie toe. Magnetische waterontharders. Deze werken, zoals de naam al doet vermoeden, met een magneet. Er zijn ook waterontharders op basis van zout, die werken met onthardingszout. Het voordeel hiervan, is dat deze overal in huis te plaatsen zijn en dan heb je overal zacht water. Je moet het zout in de ontharder wel zelf bijvullen om de ontharder werkend te houden. Er zijn ook waterontharders met een filter, die de kalk uit het water filtert voor het uit de kraan komt. Daarnaast heb je waterontharders die de kalk vervangen door natrium, dit is een waterontharder met ionenwisselaar.Het is dan ook belangrijk om je goed te informeren over de waterontharder die je wilt aanschaffen.

Welke waterontharder is effectief?

Niet elke waterontharder is even effectief voor het zacht maken van het water in je woning. Een magnetische waterontharder is niet bewezen effectief en er is ook geen bewijs voor dat deze werkzaam zou zijn. Een waterontharder die wel degelijk effectief is, is de ionenwisselaar. Deze zorgt ervoor dat het water wel de juiste zuurgraad behoudt.

Waar moet je op letten als je een boot gaat kopen?
De voordelen van regenwater opvangen in je tuin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *