Veel mensen zijn dol op reizen. Ze vinden het geweldig om hun vakantie in het buitenland door te brengen. Ze houden van avontuur, het ontdekken van nieuwe culturen, en het proeven van lokale keukens. Tijdens een vakantie leer je nieuwe mensen kennen en kijk je je ogen uit: wat een bijzondere natuur of gebouwen hebben ze daar!

Je hebt veel soorten vakanties, maar bij veel mensen staat de roadtrip met stipt op nummer 1. Een actieve vakantie, waarbij je ook de nodige rust kan nemen, maar waarbij je het land waar je doorheen rijdt pas echt leert kennen! Maar, where to travel? Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan voor een roadtrip met de auto. In Europa heb je diverse landen en routes die geschikt zijn om de vakantie van je leven te beleven. Lees hieronder meer welke landen jij echt niet mag skippen!

Scandinavië

Noorwegen, Zweden of Denemarken, ook wel Scandinavië genoemd, zijn landen die steeds meer in aanzien groeien van veel Nederlanders. Vroeger werden deze landen weggezet als ‘geen echte vakantielanden’, maar daar is men al gauw van teruggekomen. De heldere meren, de frisse sneeuw, de heerlijk geurende bossen en de uitgestrekte vlaktes: het landschap van deze drie landen is volkomen anders dan Nederland. Begin je reis in de bruisende stad Kopenhagen, vanwaar je richting Noorwegen rijdt om de ruige bergen en de kalmerende fjorden met eigen ogen te zien. Een camperreis naar Scandinavië, die moet echt op de bucketlist. Je hoeft niet per se een camper te huren, je kan ook gewoon met de auto gaan. Maar, tijdens een camperreis naar Scandinavië is het wel gemakkelijk om midden in de natuur te kamperen – voor veel mensen het ultieme gevoel van vakantie!

La Bella Italia

Een land dat eigenlijk nooit verveelt, is Italië. Italië is het openluchtmuseum van Europa, de klassieke oudheid en Renaissance zijn nog goed te bewonderen in alle grote steden. Je kan echter ook heerlijk stoom afblazen aan het Como- of Gardameer in de stralende zon, terwijl je een spannend boek leest op je zachte handdoek. Maar, het is ook heel gaaf om langs de cipressen te rijden en om een bezoekje te brengen aan de kleurrijke Amalfikust. Italië is enorm veelzijdig, wanneer kom jij deze parel bezoeken?

Spanje en Portugal

Spanje en Portugal zijn de romantische landen van Europa. Het kan er behoorlijk warm worden, maar dat mag de pret niet drukken. Andalusië in Spanje heeft nog diverse Arabische invloeden van de Moren, en dat maakt het behoorlijk indrukwekkend. Daarnaast is het eten van tapas gewoonweg een feestje. Maar ook Portugal mag je niet uitvlakken. De Algarve is een wondermooie regio met schattige baaitjes en ruige rotsen. Hier maak je de mooiste foto’s van zonsondergang!

De reis van jouw dromen – welke bestemming laat jouw hart een stukje sneller slaan?

Wat zijn superfoods en hoe kunnen deze bijdragen aan je gezondheid?
Verschillende manieren om je woning te verduurzamen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *