Rijden in een elektrische auto is een goed idee, maar waarom? We zien dan ook steeds meer elektrische auto’s op de weg. Ze zijn daarnaast ook best prijzig, maar waarom zien we dan steeds meer mensen rijden in elektrische auto’s? Dat is waarschijnlijk niet zomaar! We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet om het je gemakkelijk te maken.

Milieubewust

Als je rijdt in een elektrische auto in plaats van een benzineauto, ben je een stuk duurzamer bezig. Een elektrische auto stoot namelijk een stuk minder CO2 uit dan een benzineauto. De CO2-uitstoot moet zoveel mogelijk beperkt blijven, want dat is een grote oorzaak van de opwarming van de aarde. Het rijden in een elektrische auto beperkt dit en daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen overstappen naar een elektrische auto.

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt, dus de keuze wordt een stuk moeilijker. We hebben een klein overzichtje gemaakt van een aantal elektrische auto’s, zie hieronder:

Minder kosten aan onderhoud

Door te rijden in een elektrische auto, heb je minder onderhoudskosten dan bij een benzineauto. Dat komt doordat een elektrische auto een elektromotor heeft, deze heeft een stuk minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor die in een benzineauto zit. Doordat er minder bewegende delen zijn, zal er ook minder slijtage plaatsvinden en daardoor minder onderhoud nodig zijn. De aanschaf van een elektrische auto kan wel wat duurder zijn, maar wel profiteer je van minder onderhoudskosten door de moderne technologie.

Fiscaal aantrekkelijk 

Verder is het fiscaal aantrekkelijk om in een elektrische auto te rijden. De bijtelling is namelijk een stuk minder. Voor elektrische leaseauto’s betaal je een bijtelling van 4% in plaats van de gebruikelijke 22% van benzine- en dieselauto’s. Verder hoef je ook geen motorrijtuigenbelasting en aanschafbelasting te betalen wanneer je kiest voor een elektrische auto. Dat scheelt toch!

De facetten van online marketing
Hoe kies ik de beste pyjama voor mij?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *