E-mails zijn een populair en gemakkelijk te gebruiken communicatiemiddel, maar ze kunnen ook worden gebruikt om spam en malware te verspreiden. Veilig mailen is dan ook erg belangrijk en het belang hiervan wordt nog te vaak onderschat. In deze blog geven wij je een aantal tips voor het veilig versturen van e-mails.

7 tips om veilig mails te versturen

De afgelopen jaren zijn we steeds meer online gaan communiceren en verzenden en ontvangen we op dagelijkse basis een enorme hoeveelheid mails. Ook gevoelige informatie (zoals persoonlijke gegevens of bedrijfsinformatie) wordt steeds vaker per mail verstuurd. Het is dan ook belangrijker dan ooit dat er veilig wordt gemaild. Onderstaande tips kunnen je helpen om veilig mails te verzenden:

  1. Gebruik een sterk wachtwoord voor je e-mailaccount. Zorg ervoor dat het wachtwoord moeilijk te raden is en gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts.
  • Gebruik twee-factor-authenticatie (2FA) voor extra beveiliging. Hiermee moet je, naast je wachtwoord, ook een tijdelijke code op een ander apparaat invoeren voordat je toegang krijgt tot je account.
  • Wees voorzichtig met links in e-mails. Als je een link in een e-mail krijgt die je verdacht lijkt, klik deze dan niet meteen aan. Controleer eerst of het een legitieme link is door de URL handmatig in te voeren in je browser.
  • Wees voorzichtig met bijlagen. Als je een bijlage in een e-mail krijgt die verdacht lijkt, open deze dan niet. Bijlagen kunnen malware bevatten die je computer of apparaat kan beschadigen.
  • Gebruik een virus- en malware scanner. Zorg ervoor dat je een goede virus- en malware scanner hebt geïnstalleerd om te helpen bij het detecteren van mogelijke bedreigingen.
  • Wees voorzichtig met persoonlijke informatie. Deel alleen persoonlijke informatie als het absoluut noodzakelijk is en wees voorzichtig met wie je deze informatie deelt.
  • Gebruik een beveiligde verbinding. Als je op een openbare wifi-verbinding surft, gebruik dan een virtueel privénetwerk (VPN) om je verbinding te beveiligen.

Met deze tips in gedachten, kun je veilig mailen en voorkom je dat je slachtoffer wordt van spam of malware via e-mail.

Schaf een tool aan

Met de tips in deze blog kan je een aantal maatregelen nemen die je helpen met het veilig versturen en ontvangen van mails. Verstuur jij dagelijks een grote hoeveelheid gevoelige informatie (privé of zakelijk)? Dan kan het verstandig zijn om een veilige file-transfer oplossing aan te schaffen, waarmee je op een veilige manier mails én bestanden kunt versturen en ontvangen.

De beste manieren om de liefde te bedrijven
Waar moet je op letten als je een boot gaat kopen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *