Wil je meer kleur in je tuin? Onlangs eens goed naar buiten gekeken en merkte je dat er iets mist in je tuin? Misschien is het dan tijd voor wat meer groen in je tuin! Het maakt niet uit of je een grote of kleine tuin hebt, elke tuin krijgt een frissere uitstraling van beplanting en begroeiing. De vraag is nu, waar ga je beginnen? De wereld van planten en tuinartikelen is gigantisch en het is soms best lastig om voor jezelf op een rijtje te krijgen wat je graag met je tuin zou willen. Hierbij moet je natuurlijk ook realistisch zijn wat betreft je budget en de mogelijkheden van je tuin. Om alvast wat inspiratie op te doen hebben wij 5 tips voor meer kleur in je tuin. Lees snel verder.

Bloemen in alle kleuren en geuren

Wil je op een snelle en budgetvriendelijke manier flink wat verschillende kleuren aan je tuin toevoegen? Ga dan voor bloemen! Op het gebied van bloemen is er voor iedereen wel iets te kiezen. Hierbij maakt het niet uit of je groene vingers hebt of totaal niet. Het voordeel van bloemen planten in je tuin voor meer kleur, is dat dit heel snel te realiseren is. Ga op een vrije middag eens naar tuincentrum bij jou in de buurt en kijk eens goed rond wat je allemaal mooi vindt voor in je tuin. Bij de bloemen staat vaak meteen vermeld hoe de bloemen verzorgd moeten worden. Heb je dan alsnog twijfels of verdere vragen? In een tuincentrum loopt altijd personeel rond dat je kan helpen bij je zoektocht naar kleur. Wij raden je in ieder geval aan om te kijken naar lavendel. Niet alleen is deze paarse bloem mooi om te zien, hij ruikt ook nog eens heerlijk! Daarnaast zijn bijen, hommels en vlinders er dol op. Zo bloeit je tuin helemaal op!

Bomen in alle soorten en maten

Meer groen in je tuin is eenvoudig te bereiken met een of meerdere nieuwe bomen in je tuin. Nu denk je waarschijnlijk direct aan een grote eikenboom die jouw hele tuin domineert, maar geen zorgen. Bomen zijn te krijgen in alle soorten en maten. Bomen kopen kan gemakkelijk online en hoeft niet ingewikkeld te zijn! De boomsoort die je uiteindelijk voor je tuin kiest, is afhankelijk van de omvang van je tuin en wat je hoopt te bereiken met je tuin. Een leuk voordeel van bomen is dat ze meerdere functies hebben dan alleen mooi zijn. Een boom zorgt voor schaduw, kan vruchten dragen en is goed voor het leven in je tuin. Misschien heb je geen ruimte om een boom te planten in je tuin. Ook dan zijn er kleine bomen voor je die je gewoon in een pot of bak kunt houden. Denk hierbij aan een mooie, exotische olijfboom. Hiermee krijg je meteen het idee dat je op vakantie bent!

Een moestuin is mooi en lekker

De tweede tip voor meer kleur in je tuin is door een moestuin aan te leggen! Dit hoeft geen gigantische moestuin te zijn die jouw hele tuin in beslag neemt, maar dit kunnen ook prima een of meerdere kleinere moestuinen zijn. Het grote voordeel van een moestuintje in jouw tuin is dat het niet alleen kleur aan je tuin geeft, maar ook nog eens zelfgekweekte groenten en fruit! Een beetje afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt en wat je wensen zijn, kun je ervoor kiezen om je groenten te verbouwen in moestuinbakken. Deze zijn gemakkelijk zelf te maken of te kopen. Zorg voor goede potgrond en dan is het tijd om aan de slag te gaan. Welke soorten groenten en/ of fruit je in je moestuin wilt planten hangt af van wat je lekker vindt om te eten en je ervaring met een moestuin. Wij kunnen in ieder geval al paprika’s, aardbeien, courgettes en lente-uien aanraden. Allemaal lekker en makkelijk te verbouwen!

Water doet wonderen

Bij meer kleur in je tuin denk je waarschijnlijk aan planten en bloemen, maar met een kleine vijver in je tuin creëer je ook op een speelse manier meer kleur in je tuin. Ook hier geldt weer dat je het zo groot kunt maken als jouw tuin en budget het toelaten. Vijvers voor in je tuin zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Je kunt ervoor kiezen om zelf een vijver te graven, maar ook kun je een bovengrondse vijver aanleggen door een vijverbak te kopen of te maken. Kleed de vijver leuk aan met verschillende planten, vissen en een fonteintje, en je hebt al snel een leuk nieuw plekje in je tuin. Voeg je vissen toe aan je vijver? Let er dan wel op dat je draad spant tegen de reiger. Het zou zonde zijn als je nieuwe vijver binnen een mum van tijd is leeggegeten!

Ga voor gazon

Met een mooi, strak, groen gazon in je tuin zit je altijd goed. Een gazon is makkelijk aan te leggen en indien het goed wordt onderhouden ziet het er prachtig uit. Een strakke grasmat in je tuin kun je op twee manieren tot stand brengen. Wil je snel van je grasmat kunnen genieten? Ga dan voor de aanleg van graszoden. Afhankelijk van het formaat van je tuin is de aanleg van graszoden in een dag geregeld. Wel is het nadeel van graszoden aanleggen dat het relatief kostbaar is. Denk je liever aan je portemonnee en heb je tijd zat? Ga dan voor graszaad inzaaien. Gras zaaien is een fractie van de kosten van graszoden leggen. Daarnaast is een groot voordeel van graszaad dat het zich makkelijker aan de omgeving aanpast. Heb je een lastige tuin door bijvoorbeeld een gebrek aan zonlicht? Kies dan voor graszaad!

Klimplanten: een betoverende toevoeging aan je tuin
Zo maak je gebruik van Nobre Cál halfverharding in de tuin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *