Tegenwoordig zijn smartphones nuttig voor al onze communicatiebehoeften en zijn ze voor veel mensen een essentieel huishouden geworden. Smartphones kunnen kostbaar zijn, dus het is belangrijk om ze veilig te houden.

Om ze veilig te houden en hun efficiëntie en bruikbaarheid te vergroten, worden ze geleverd met verschillende telefoonaccessoires zoals oortelefoons voor opladers en telefoonhoesjes. Deze accessoires (vooral telefoonhoesjes) worden grotendeels vervaardigd door verschillende kunststof spuitgietbedrijven.

In dit artikel wordt de fabricage van telefoonaccessoires in detail uitgelegd.

Telefoonhoesjes

Meestal worden telefoonhoesjes gemaakt met behulp van spuitgietproductieprocessen. Klik hier voor meer informatie. Niet alleen de telefoonhoesjes, de injectietechniek wordt gebruikt in verschillende andere items die worden gebruikt voor huisdecoratie en gebruik, zoals plastic meubels, emmers, speelgoed en nog veel meer.

Ze worden niet gemaakt door mobiele bedrijven en hun productie wordt uitbesteed. Het is vergelijkbaar met andere elektronische accessoires. Ze bestaan ​​meestal uit vier grote delen: de gezichtsschaal, de gezichtssteun, de achtersteun, de achterschaal en een paar kleine plastic onderdelen, zoals de batterijklep, en andere kleine plastic onderdelen zoals knopen, vensters en gespen .

Bij het constructief ontwerp van spuitgietmatrijzen voor telefoonbehuizingen, evenals bij een assemblage met componenten zoals printplaten en batterijen, moet rekening worden gehouden met interoperabiliteit.

Soorten materialen die worden gebruikt bij het maken van accessoires

Polycarbonaat (PC)

Polycarbonaat staat bekend om zijn betrouwbare slagvastheid. Deze amorfe thermoplast wordt gebruikt bij de vervaardiging van een breed scala aan artikelen, waaronder glazen lenzen, kogelvrije ramen, auto-onderdelen en medische apparatuur.

siliconen

Siliconen, vaak bekend als polysiloxanen , is een synthetische polymeergroep die bestaat uit herhaalde siloxaaneenheden. Die herhalende eenheden bestaan ​​uit een keten van afwisselende silicium- en zuurstofatomen, die gewoonlijk verbonden zijn door koolstof, waterstof en andere elementen.

Siliconen is een element dat kan worden gevonden in zand, dat een van de meest voorkomende elementen op aarde is. Siliconen worden gebruikt om telefoontoetsenborden, ijsbakken en een verscheidenheid aan andere producten te maken.

Thermoplastisch Polyurethaan (TPU)

Thermoplastisch polyurethaan is een flexibel elastomeer dat bestaat uit lineair gesegmenteerde blokcopolymeren met zowel harde als zachte segmenten. TPU-telefoonhoesjes hebben een brede lijst met functies, waaronder elasticiteit en slijtvastheid, vet en olie. Ze bieden uitstekende bescherming voor elke smartphone.

Veel dingen, zoals autostoelen, meubels en verpakkingsmaterialen, zijn ook gemaakt van polyurethaan.

Slimme CCTV-netwerken zorgen voor een door AI aangedreven apartheid in Zuid-Afrika
Wat veroorzaakt scheve tanden?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *